Copyright ©. Amb la tecnologia de Blogger.

Resum de l'episodi de pluja i neu!

dijous, 22 de març de 2012

Bona nit,

Ja podem donar per finalitzat el temporal de llevant que ha afectat al 90% de Catalunya amb certa generositat.
El més destacable han estat les precipitacions, tot i que el vent i la mala mar també han estat protagonistes.

Aquest temporal s'ha dividit en principalment en dos dies, el dimecres (afectant en general la meitat oest) i el dijous (afectant la meitat est). Durant aquests dos dies les precipitacions han estat força abundants a tot arreu i només uns pocs indrets la precipitació ha estat més minsa. És el cas de Cervera, on durant tot l'episodi només han caigut 5 mm. En general dominen valors superiors als 20 mm a la majoria dels indrets. Aquestes precipitacions han estat en la majoria de casos en forma d'aigua, és així que anem a veure els recomptes de pluja als diversos indrets del territori:

Dimecres: la majoria de precipitacions queden concentrades a l'oest.Dimecres va ploure amb molta força sobretot a la zona del Baix Camp (Almoster 88 mm, Reus 95,6 mm). A banda cal destacar també la nevada al Pirineu a cotes altes (1800 msnm). Aquestes nevades van provocar la suspensió del final de l'etapa de la volta Catalunya a l'estació de Port-Ainé.
En general, la causa de que les precipitacions es concentressin en major part a l'oest del país va ser per la posició de la borrasca la qual estava situada al centre de la península i incidia els vents marítims directament al litoral Tarragoni. Podeu veure la imatge del satèl·lit i de la posició de la borrasca a continuació:

Edició feta per Iván Herrera

És així que, el desplaçament d'aquesta borrasca cap a l'est a fet incidir la part grossa de vents amb contingut marítim a la meitat est, durant el dia d'avui. D'aquesta manera els registres a la meitat est han estat els més elevats del país (Bagà 56 mm, La pobla de Lillet (50,8 mm). 

Precipitacions concentrades clarament a la meitat est.Però el protagonista del dia d'avui han estat les nevades que han arribat a baixar fins als 700 msnm a primera hora, a la Seu d'Urgell. Aquestes nevades han acumulat gruixos de  fins a 1 metre de neu a 2500 msnm, més exactament a l'estació de Boí Taüll. En general s'ha passat amb facilitat dels 50 cm a partir de 1800 msnm.
Les imatges evidencien la importància i espectacularitat de la nevada: 

Port-Ainé amb 70 cm de neu. facilitada per @skipallars


Els altres factors que comentàvem han estat el vent i la mar. les ventades han arribat als 95 Km/h en algun punt de les muntanyes de Prades com és la Rojals, on s'ha arribat a un cop de 95 km/h. Per altra el temporal marítim ha estat destacat, ja que les onades han arribat als 2,5 metres d'alçada.

El temporal al Garraf

Acumulació de precipitacions:
 • Vilanova i la Geltrú: 42,8 mm
 • Cubelles: 40,4 mm
 • St. Pere de Ribes: 33,6 mm
 • Sitges: No hi ha dades
 • Olivella: No hi ha dades
 • Canyelles: No hi ha dades
Ratxes màximes de vent: 
 • Vilanova i la Geltrú: 40 Km/h
 • Cubelles: 56 Km/h
 • St. Pere de Ribes: 48 Km/h
 • Sitges: No hi ha dades
 • Olivella: No hi ha dades
 • Canyelles: No hi ha dades
Vilanova dimarts a la tarda, abans del temporal. El vent aixecava la sorra.


Imatge del temporal marítim:

Añadir leyendaPràctica d'esports d'aigua a causa de la mala mar.

Contador

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP