Copyright ©. Amb la tecnologia de Blogger.

Com ens afectarà aquesta situació de pluges?

dilluns, 19 de març del 2012

Bona nit, 


Dia mogut el d'avui en moltes zones de la nostra geografia. Ruixats, tempestes, calabruixades i fins i tot algunes nevades han estat els fenomens més destacats del dia.
Demà el dia es tranquil·litzarà, però durant poc temps perquè a la tarda ja podria estar plovent amb forta intensitat arreu del país. 
Comencem el pronòstic!

DIMARTS


clic per ampliar























Dia força variat. Iniciarem el dia amb forces clarianes a la meitat est del país i en canvi, amb més intervals de núvols a la meitat oest. Fins i tot a l'extrem sud no descartaríem alguna gota. Tot i la bonança que hi pugui haver a primeres hores del matí el cel es tornarà a tapar cap al migdia arreu.

Les temperatures mínimes baixaran als llocs on s'obrin clarianes durant la matinada i on hagin fet acte de presència els xàfecs que ens han afectat. Glaçades generalitzades al Pirineu, alguna tímida glaçada a l'interior i valors positius a la costa.

Durant el matí els vents ja començaran a agafar un recorregut marítim, tot i que a l'extrem nord de la costa encara hi haurà tramuntana feble.

clic per ampliar























Canvi radical del temps durant la tarda. Una banda de precipitacions abastarà tot el país, de sud a nord, però sobretot la meitat sud serà la que se'n beneficiarà més. Aquestes precipitacions podran amagar algun fenomen tempestuós en zones de muntanya preferiblement. La nevada al Pirineu podrà ser destacable, sobretot al sector oriental on es podran superar els 10 cm en cotes superiors a 1700 msnm, tot i que inicialment podrà nevar per sobre de 1000 msnm. L'augment tan ràpid que patirà la cota de neu es deu a la massa humida i càlida que ens aportarà les precipitacions. Per altra banda, la zona occidental del Pirineu es veurà menys afectada per les precipitacions i per tant la cota de neu quedarà més estable. Sobre uns 1200 msnm.

A causa de la falta d'irradiació i de les precipitacions continuades, les temperatures màximes es quedaran a ratlla. Al Pirineu sobre uns 10ºC com a valors més alts, i sobre uns 11ºC i 15ºC a la resta.

Els vents giraran a llevant i podran ser localment forts, amb ratxes que podran superar els 50 km/h.

DIES SEGÜENTS

Dimecres: Situació de pluges generals i continuades a gran part del territori. La cota de neu ja s'enfila als 20 msnm,

Dijous: Precipitacions força generals a la meitat oest. A la resta més intermitents

Divendres: retornem a la situació en que hem estat 3 mesos. CALMA METEOROLÒGICA.

Bé, 

Salut i Méteo!

Contador

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP