Copyright ©. Amb la tecnologia de Blogger.

Parèntesis a la sequera ?

diumenge, 18 de març del 2012

Bona nit,

Segons la estació amb que col·laboro a Meteoclimatic, ja són 45 els dies que fa que no plou. 
Doncs bé, el patró de temps àrid sembla que es vol desdibuixar aquesta setmana (ja veurem si continua més endevant), obrint la porta a precipitacions, que podrien ser generals en alguna jornada de la setmana vinent. 
De moment comencem amb el que tindrem demà, que ja serà força entretingut.

DILLUNS

Clic per ampliar























Demà dia força inestable, tot i que l'encetarem amb cel ras a gairebé tot el país. A mesura que transcorri el matí aniran creixent nuvolades a causa de l'ascens de l'aire càlid xocant amb la bossa freda que demà tindrem sobre de Catalunya. Per tant, tindrem un matí assolellat amb augment de la nuvolositat vertical de cara al migdia i sobretot tarda-vespre, quan aquesta nuvolositat ja estarà suficientment desenvolupada per donar xàfecs o tempestes. Les zones de la meitat est seran en un principi les més afectades, tot i que a final del dia les precipitacions es podran desplaçar a la meitat oest. Independentment, ja podran haver-se format alguns ruixats en punts de l'interior de Tarragona i Lleida.

Com que ens entra una bossa d'aire fred la cota de neu baixarà força i es situarà al voltant dels 800 msnm al Pirineu i al voltant dels 1000 msnm a la resta. No es descarta que en moment de xàfec la cota de neu pugui baixar una mica més. Per tant, a part del Pirineu, també es poden veure afectades zones com els Ports de Beseit, les Muntanyes de Prades o el Montseny entre altres.

El desplaçament de la bossa d'aire fred farà baixar de manera notable les temperatures a les zones de muntanya i de manera més moderada a la resta. Al Pirineu difícilment es superaran els 10ºC i a la resta algun valor encara pot arribar als 20ºC, esporàdicament. 

Pel que fa al vent, als dos extrems del país serà fort de componen nord, mentre que al litoral serà variable i feble.

PROPERS DIES

- Dimarts estaria marcat per la estabilitat tot i que de cara a final de dia ja començaria a ploure pel sud (Ebre, TGN) i pel nord (Cap de Creus) 

- Dimecres podríem parlar d'una llevantada, tot i que encara no ho podem aclarir ben bé, ja que els models difereixen i no es clar encara si el gruix de les precipitacions afectaria Catalunya o el País Valencià.

Més endavant podria continuar la inestabilitat com a patró de temps, tot i que encara és molt aviat per afirmar res. Amb tot aquesta propera setmana, tot i començar la primavera les temperatures seran més pròpies d'hivern. Caldrà abrigar-se!

Salut i Méteo!

Contador

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP