Copyright ©. Amb la tecnologia de Blogger.

L'estabilitat durarà poc

dilluns, 26 de març del 2012

Avui el dia ha estat més inestable del previst i ha deixat tempestes força intenses d'extensió localitzada a punts fora del Pirineu com són: l'Alt Camp, la Conca de Barberà, la Segarra, l'Urgell entre d'altres.
I es que el radar ha estat bonic durant força estona fins al punt que hi ha hagut algun moment en que es pensava que algun reducte d'aquestes precipitacions arribaria a la mateixa costa. Finalment no ha estat així.

Imatge del radar aquesta tarda.























Doncs bé, tot i que pels propers dies s'hagi pronosticat una situació d'estabilitat, aquesta podria durar poc temps. Els models marquen una forta debilitació de l'anticicló que permetria l'arribada de pertorbacions atlàntiques al sud d'Andalusia. Aquestes pertorbacions farien de pont amb les que circulen a latituds més elevades de tal manera que podríem esperar un descens de temperatures i una major inestabilització de l'atmosfera a casa nostra. I es que la primavera és molt dinàmica i en el moment que entren humitats relativament elevades i aire fred en alçada es produeix un "boom" en forma de tempestes i tronades.
Ho veurem millor en els mapes d'isòbares:

Situació a dia d'avui. Situació anticiclònica.
















Ja per dijous el centre de l'anticicló perd força. Canvis a la vista.
















Ja amb la situació de dijous es donarà peu al començament d'un flux de NE sobre Catalunya, que aportarà aire més fred i per altra banda ja s'anirà acostant pel sud la pertorbació Atlàntica.
Més endavant podríem tenir aquest panorama tot i que encara queda lluny, la idea ja hi és, ara falta donar-li forma. Segons la forma que agafi les conseqüències seran unes o altres.

Salut i Méteo!

Contador

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP