Copyright ©. Amb la tecnologia de Blogger.

Tornen les possibilitats de neu al Garraf i part de la costa central !

dijous, 9 de febrer del 2012

Bon vespre,

M'agradaria començar amb un apunt que crec que representa clarament la situació que tenim: sis dels últims set dies les temperatures mínimes han estat per sota dels 0ºC. El més important, podem sumar encara  5 nits més de glaçades, i algunes poden ser potents!


Un cop fet aquest apunt, parlem del tema del dia. Torna la possibilitat de nevades al Garraf, i amb els models en mà aquesta possibilitat es donaria a finals de divendres i matinada de dissabte. Si es presentessin aquestes nevades serien entre molt febles i febles, encara que puntualment podrien tenir una mica més d'intensitat. El més destacable d'aquesta situació no és ni molt menys la quantitat de neu que pot caure, sinó a on pot caure!

Models en mà parlaríem de neu a cota 0 passada la mitja nit i no és descartable, que dissabte ens llevem amb el massís enfarinat si les precipitacions si deixen veure. A Vilanova és molt poc probable que en cas de precipitar la neu agafés al terra.

Us passo el mapa de precipitacions de l'episodi esmentat:

Ens afecta directament una bossa de precipitacions de caràcter moderat.

















El mapa ens marca com una bossa de precipitacions penetra al Garraf i Baix Penedès sobretot. A l'estar encara a 40 hores de l'episodi el mapa no és definitiu ni molt menys, caldrà seguir les diverses actualitzacions.
Ara us mostro el mapa de bosses d'humitat relativa a l'alçada on les pressions estan al voltant dels 700 hPa, amb aquestes bosses podem detectar les zones amb més possibilitat de creació de nuvolositat de tipus convectiu. Aquí el teniu:

bossa d'humitat just entre el Tarragonés i el Garraf-Llobregat
 



















El mapa ens mostra aquesta bossa d'humitat que sense ser exageradament alta pot provocar la formació de nuvolositat i la precipitació entre el Tarragonès i Garraf-Llobregat.

Us recomano que ens seguiu al twitter on anirem actualitzant aquesta informació: @Garrafmeteo

Res més,

Salut i Méteo!

Contador

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP