Copyright ©. Amb la tecnologia de Blogger.

Avorriment meteorològic... i per dies!

dissabte, 25 de febrer del 2012

Bona tarda,

Des de que va acabar la siberiana el panorama està sent monotònic totalment: matins fred, tardes primaverals i ambient assolellat tot el dia! Doncs des del dia 12 d'aquest mes portem regla de temps i sembla que no vol canviar com a  mínim en els propers 7-10 dies següents per tant hauríem d'esperar ja al mes de març per veure si comencen a produir-se alguns canvis. Us passo el mapa de la pressió atmosfèrica acompanyat de precipitacions que tenim avui:


















Com veiem en el mapa, es produeix un bloqueig anticiclònic que impedeix que les pertorbacions circulin per latituds més baixes com és el cas de la península Ibèrica. Però es que fins i tot al Regne Unit, on les pertorbacions hi circulen gairebé tots els dies de l'any ara no ho estan fent i poden estar alguns dies sense veure ploure a les illes Britàniques.

Ara per ara, no es veu el final a aquest túnel de sequera, que portem arrossegant tot aquest hivern, i és que,  en el que portem d'hivern tan sols hem recollit 10 mm a Vilanova i la Geltrú.
Tot i que encara tinguem unes bones reserves, hem de fer un ús racional de l'aigua perquè en cas d'agreujament de la sequera tinguem un bon coixí d'aigua als embassaments.
Us passo la imatge de l'estat de les reserves de les conques internes.




















Res més, esperem que aquesta monotonia meteorològica canviï d'una vegada i poguem tornar a veure els carrers mullats, i evidentment, els torrents i rius ben plens d'aigua.

Salut i méteo!

Fonts: Weatheronline, Agència Catalana de l'Aigua

Contador

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP