Copyright ©. Amb la tecnologia de Blogger.

A poc temps de l'inici de l'hivern ...

dimecres, 21 de desembre del 2011

Bona tarda,

El dijous 22 de desembre, a les 6h 30m hora oficial peninsular, s'inicia l'hivern a l'hemisferi nord, segons el conveni astronòmic. Aquesta estació, la més curta de l'any des de fa alguns segles, durarà 88 dies i 23 hores. La primavera s'iniciarà el dia 20 de març de 2012.

Anem a veure com serà a casa nostra aquest hivern que de moment sembla que no hi sigui, o almenys pel que apunten els mapes:






















El mes d'hivern, veient els models estacionals, fan pinta d'anticiclònics, ja que no es preveuen anomalies negatives pel que fa a les temperatures. Fins i tot, aquestes temperatures, una mica per sobre de la mitjana tot i que sense ser exageradament altes.






















Amb el mapa d'anomalia pluviomètrica es pot reafirmar, que és més possible, mapes en mà, que tinguem llargs períodes d'anticiclons. Tot i això fa un mes aquests mapes feien mal a la vista de les taques vermelles que apareixien a la Península Ibèrica i, em aquesta última actualització el tema de la precipitació s'ha normalitzat.

QUE ESPEREM PER LA PROPERA QUINZENA?






















Segons el mapa per a la propera quinzena, exactament fins el dia de reis, les temperatures no tindran cap variació respecte la mitja. Així que encara que veiem que en els propers dies l'anticicló se'ns tirarà al damunt, ningú ha de patir perquè aquesta és la típica monotonia dels hiverns a Catalunya, encara que els últims hiverns hagin estat més moguts.






















El mapa de precipitacions per a la propera quinzena, ja és prou explícit. No esperem precipitacions fins mínim el dia de Reis, a Vilanova i la Geltrú. Tot això sempre que els mapes encertin.
Per acabar us penjo les fotos que he fet del cel rogenc aquesta tarda a Vilanova i la Geltrú.


































Més informació al twitter...
Salut i Meteo!

FONTS: NOAA, AEMET.

2 comentarios:

Anònim ha dit...

Doncs quin rotllo, es per fer-se l'harakiri, jeje! Vinga, merci per l'informació i salutacions!

Marc Lemus ha dit...

Doncs sí la veritat. Sempre és un plaer !:)

Contador

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP