Copyright ©. Amb la tecnologia de Blogger.

No venen temps per als amants del fred

dilluns, 19 de desembre del 2011

S'hi t'agrada el fred, aprofita per gaudir-lo ara que pots, perquè mapes en ma en les properes 48 hores no quedarà res d'aquest temps hivernal que hem tingut.
Potser el títol generalitza massa ja que com diuen alguns "mai plou al gust de tothom". El cas és que amb l'entrada de l'anticicló tindrem 2 tipus de situacions:
- Zones NO afectades per la boira: Matinades es mantindran fredes, tot i que cal concretar. A les zones altes les temperatures mínimes seran molt elevades per l'època, a causa de la inversió tèrmica, i en canvi, a les fondalades de l'interior però sobretot a les fondalades dels Pirineus les temperatures mínimes poden ser molt baixes.
En general, tindrem un temps per agafar refredats, a causa de la forta oscil·lació tèrmica entre la nit i el dia. Segur que aquests fenòmens seran notícia durant finals d'aquesta setmana.
- Zones afectades per la boira: En aquestes zones ara sí que comença el fred de veritat, ja que amb les temperatures tan fredes que hem tingut el magatzem d'aire fred es mantindrà durant l'entrada de l'anticicló i per tant es produirà el fenomen de la boira gebradora.
És així que en aquests punts esperem temperatures mínimes baixes i màximes també baixes.
Al Garraf entrem dintre el primer paquet, i en el nostre cas, cal destacar l'oscil·lació tèrmica que tindrem.
Per als del primera Zona una gràfic que ens crida a l'esperança:


Índex Nao, amb tendència a normalitzar-se
























Per part nostra res més. Demà continuarem aquí.
Salut i Meteo!

2 comentarios:

Robert ha dit...

Molt bè el teu llistat de models numèrics,i molt bè l'article d'avui.No cal que scriguis cada dia,no cada dia ocorren coses interessants meteorologicament parlant.Està genial,tan jove i amb aquestes ganes de saber.

Marc Lemus ha dit...

Moltes gràcies, Robert. Aquests comentaris m'animen a continuar.

Per cert pensa que la meteorologia al ser tan dinàmica sempre hi han coses a explicar.

Salut i bona entrada d'hivern!

Contador

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP