Copyright ©. Amb la tecnologia de Blogger.

Catalunya viu una primavera extremadament càlida amb 2,3ºC per sobre de la mitjana

dilluns, 20 de juny del 2011

Bona tarda, 


Després de estar uns quants dies sense fer cap publicació al bloc, ja torno a ser per aquí.
El tema que tractarem avui és de gran importància. El tema del Canvi Climàtic és molt seriós i ja comença a donar els primers fruits pel que fa a anomalies de temperatura i precipitacions.
Us deixo aquest article de la Vanguardia per que vegeu com ha estat la primavera fins ara, a un dia de canviar d'estació.


Barcelona (EP).- Catalunya ha viscut una primavera "extremadament càlida", amb temperatures durant els mesos de març, abril i maig uns 2,3 graus centígrads per sobre de la mitjana que, sobretot a causa del mes d'abril, han permès batre els rècords històrics de més de 70 anys de recollida de dades, com va succeir amb els 33 graus que es van registrar a Lleida el 9 d'abril.

Així ho ha exposat en roda de premsa el delegat de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) a Catalunya, Antonio Conesa, qui ha reconegut que les temperatures de la primera dècada del segle apunten al fet que el canvi climàtic "ja s'està fent notar", amb períodes més càlids de l'habitual.

L'anomalia climàtica de març no va ser molt destacada, però a l'abril la mitjana es va situar 3,8 graus per damunt i al maig es va perllongar aquesta tendència amb 2,6 graus per sobre de l'habitual, la qual cosa va representar un "estiu avançat" que es va viure no només a Catalunya, sinó en el conjunt d'Espanya, amb zones que fins i tot es van situar 5 graus per sobre del que és normal en aquests mesos.

"Aquest trimestre en el conjunt d'Espanya ha estat el trimestre més càlid des que es calculen les mitjanes", ha emfatitzat Conesa, que ha precisat que només en les primaveres dels anys 1997 i 2006 es van obtenir registres similars.

Al mateix temps, un mes de març "extraordinàriament humit" a Catalunya ha permès que les precipitacions mitjanes s'hagin situat un 27% per sobre de la mitjana, amb 235 litres per metre quadrat i zones en les quals es van arribar a superar els 500.

Un grau més a l'estiu

Les prediccions elaborades per la Aemet apunten així mateix a un estiu "càlid", en una estació que s'inicia aquest dimarts i que registrarà temperatures mitjanes del voltant d'un grau centígrad per damunt, en línia amb el viscut l'any passat.

Amb aquest article queda demostrat que si no comencem a moure'ns per aturar el Canvi climàtic, els nostres descendents i molts de nosaltres patirem les conseqüències de ple.



Salut i Meteo !

Contador

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP