Copyright ©. Amb la tecnologia de Blogger.

L'estiu serà humit i fresc

dimarts, 7 de juny del 2011

Els Estacionals així ho marquen, aquest estiu tindrem una anomalia pluviomètrica i de temperatures.

En el primer cas, les precipitacions seran molt més àmplies que la mitjana dels mesos d'estiu, i sembla que els mesos de tardor seran també un pèl més humits o semblants a la mitjana dels últims anys.
Anomalia de pluviometria a Europa. Color blau: plujós/ Color Vermell : secPerò el que fa realment curiosos aquests estacionals és l'anomalia de la temperatura a 2 metres sobre el terra.
Sembla que els mesos d'estiu serien bastant més frescos que la mitjana dels últims anys. El juny és el que preveu una diferència més important, però els altres 2 mesos d'estiu no es queden pas curts.
Més enllà smbla que, a l'igual que les precipitacions, les temperatures també es normalitzarien entrada la tardor.

Anomalia de Temperatures a Europa. Color Blau: fresc / Color vermell: CàlidFet un repàs a les anomalies per als propers mesos, passem a comentar la situació que tenim actualment: Tempestes, calamarsades, aiguats, ...

La situació actual es bastant dispersa, hi ha territoris on encara no ha plogut com en el cas de Vilanova i la Geltrú ( Garraf), o en d'altres que ja porten una bona quantitat de litres acumulats, com es el cas de Tarragona que ja en porta 37, segons les dades del SMC. Però s'ha de dir que, de moment, ha plogut poc a les comarques litorals.

Quina és la tendència? La tendència d'aquestes precipitacions serà, que cap al vespre, comencin ha enretirar-se cap al mar de manera progressiva, i encara amb precipitacions que poden descarregar en alguns casos amb intensitat moderada o forta.

La situació actual del Radar és aquesta a hores d'ara, a l'espera de que les precipitacions comencin a enretirar-se cap al mar:


Molta activitat al prelitoral nord, i zones de l'interior Gironí.
A l'espera de les precipitacions d'aquesta tarda i de les quantitats que es puguin acumular, us penjo el mapa de llamps fins al moment del dia d'avui:

Important llampegada a Tarragona, aquesta matinada

La foto del dia la trobem a Vic ,amb aquests cirrus impresionants, feta per Josep Mª Costa CasasJosep Mª Costa Casas
Res més , Continuarem informant.

Salut i Meteo !

Contador

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP