Copyright ©. Amb la tecnologia de Blogger.

Resum climatològic del mes d'Abril a Vilanova i la Geltrú

dijous, 2 de maig de 2013

Bona tarda,

Avui dia 2 de maig és dia de parlar sobre quin ha estat el comportament del mes d'abril, en aspectes purament climàtics i meteorològics.

Primerament, ens centrarem en el comportament de les temperatures durant aquest mes i posteriorment parlarem de les precipitacions. A banda comentarem els fenòmens meteorològics més curiosos del mes passat.

Pel que fa a la temperatura, aquest mes d'Abril ha estat lleugerament més càlid del normal, essent la temperatura 0,8ºC més alta que la mitjana(Abril 1994-2004: 13,5ºC), exactament 14,3ºC.
D'altra banda tenim la temperatura mínima absoluta del mes, que ha estat de 4,5ºC i la temperatura màxima absoluta que ha estat de 23,7ºC.

Com a dada curiosa respecte a les precipitacions tenim que el segon dia més fred ha estat el 28 d'abril, amb una mitjana de 10,3ºC  aquest dia. El més curiós és que aquest dia es registra la màxima més baixa de tot el mes d'abril amb 13,4ºC. Aquesta jornada va comportar nevades a cotes baixes al prelitoral tarragoní, per sobre dels 400 msnm en general, tot i que per sota es va arribar a veure nevar.

Pel que fa a les precipitacions, han estat realment molt abundants, tot i que els registres enganyen una mica la tonalitat general d'aquest mes d'abril. I es que de l'1 al 25 d'abril només havien caigut 4,2 mm a la capital del Garraf. Ara bé, del 25 al 30 d'abril han caigut 118,2 mm, doncs el registre ha estat molt abundant al tancar el mes, 122,4 mm. A continuació us deixo un mapa d'elaboració pròpia de la distribució de les precipitacions aquest mes d'abril al Garraf a partir de dades de Meteoclimatic: 
El dia més plujós d'aquest mes d'abril ha estat el 29 amb 56,8 mm. La causa d'aquesta alta pluviometria va ser l'afectació directa d'una línia torbonada als municipis de Cubelles i Vilanova i la Geltrú. Aquí teniu una imatge del radar:Ja sabeu que podeu trobar tota l'actualitat meteorològica del Garraf i  la resta de Catalunya al nostre Twitter @Garrafmeteo

Salut i Méteo!

2 comentarios:

Anònim ha dit...

Ha sigut un mes molt interessant climatologicament parlant

Marc Lemus ha dit...

Realment sí, esperem que el maig ho sigui també!

Contador

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP