Copyright ©. Amb la tecnologia de Blogger.

Tornen les nevades al Penedès.

dimarts, 12 de març del 2013


L’aire fred que arribarà del centre d’Europa i la formació d’una petita depressió davant de Catalunya tornarà a deixar estampes blanques sobre el Penedès

La cota de neu rondarà els 500 metres, però és molt probable que la neu arribi als 300 metres puntualment


La neu tornarà a fer acte de presència tant a l’Alt Penedès, com el Baix Penedès i el Garraf demà dimecres. Aquestes nevades seran fruit de l’arribada de molt aire fred del centre d’Europa, que portarà temperatures al voltant dels -30ºC a 5500 metres d’altitud i de -2ºC a 1500 metres. Aquestes temperatures tan fredes en alçada, combinades amb la formació d’una petita depressió que impulsarà vents de llevant en superfície a la costa catalana generarà una barreja explosiva.
Aquesta barreja explosiva suposarà l’aparició de precipitació en forma sòlida a cotes poc habituals, i és que a localitats com ara Mediona, La Juncosa de Montmell, Guardiola de Font Rubí i també zones elevades de Gelida, Canyelles i Olivella. Ara bé, també es pot veure nevar a la mateixa capital de l’Alt Penedès, però difícilment la neu agafarà a cotes inferiors als 300 metres.
Aquestes precipitacions es concentraran sobretot durant les primeres hores de dimecres fins a la tarda, quan ja remetran de sud a nord. En general les precipitacions recollides voltaran entre els 20 i 40 L/m2.











Marc Lemus Cánovas  (@Garrafmeteo)

Contador

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP