Copyright ©. Amb la tecnologia de Blogger.

Boira d'advecció avui al Garraf!

dilluns, 6 de maig de 2013

Bona tarda,

Aquest matí hem tingut un fenomen no massa habitual al llarg de l'any a la nostra comarca. Rep el nom de boira costanera o d'advecció.
Aquesta boira es forma en determinades èpoques de l'any, normalment a principis i mitjans de primavera. A part, s'ha de donar una situació sinòptica general d'advecció de sud a tota la Mediterrània occidental. 
(La boira d'advecció es produeix també a la tardor, per característiques oposades a la primavera).

Aquesta boira es forma perquè aquests dies el mar encara es manté amb temperatures fredes, però les masses d'aire que arriben són càlides o a vegades molt càlides. El que passa és que a la zona de contacte, entre la massa freda i humida del mar i la massa càlida provinent d'Àfrica, es produeix una condensació i per tant es formen núvols baixos arran de mar que redueixen la visibilitat. En aquestes situacions no tindrem núvols mitjos perquè la condensació es dóna arran de mar.
Com heu pogut comprovar, quan la boira ha intentat penetrar terra endins s'ha desfet, i això passa per què  es talla aquesta massa d'aire fresca i humida que proporciona el mar i, per tant, es trenca la condensació.

Mireu, aquesta era la imatge del Satèl·lit  quan s'han presentat aquestes boires o bancs de núvols baixos aquest migdia a la Costa Daurada:

Veiem-ho en 2 fotografies:
Clar exemple de com es trenca la condensació en entrar la boira terra endins. Aquesta foto ha estat presa avui a les 14:00 a Vilanova i la Geltrú, però a la zona més propera al massís del Garraf.

No només a la Costa Daurada s'han presentat els núvols baixos, sinó que a la costa d'Alacant també ho han fet, vegeu aquesta fotografia de la ciutat d'Alacant aquesta tarda. Font: Twitter @milotxa6Esperem que us hagi interessat!

Salut i Méteo!

Contador

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP