Copyright ©. Amb la tecnologia de Blogger.

Inestabilitat de cara a demà!

dissabte, 30 de juny de 2012

Bona tarda!

La situació tendeix a inestabilitzar-se de cara demà. Aquesta inestabilització és deguda  a l'entrada d'aire fred en altura. Aquesta entrada d'aire fred és força important ja que causarà un desplomament d'uns 10ºC a alçades superiors a 1500 msnm. A 5500 msnm caurà uns 5ºC. 

Aquests factors li hem de sumar les altes temperatures que tenim en superfície. Amb tot això tindrem garantida el creixement espectacular de nuvolades i tempestes força generalitzades arreu del territori. Seria estrany que en algun punt no arribés a ploure.

Vegem la situació en alçada:
Podem contemplar clarament aquesta bossa d'aire fred que es despenja del pol nord, i que arriba amb certa activitat a Catalunya, Aragó i Navarra. Aquest aire fred està associat a un front que ens creuarà d'oest a est, durant el dia de demà. Al trobar-se les temperatures altíssimes en superfície es generarà força inestabilitat. Temperatures de més de 30ºC en superfície avui.


Com passa en aquestes ocasions, les precipitacions seran convectives.A continuació mostrem el mapa de precipitacions acumulades durant la jornada de demà: 
Esperem una bona recollida de litres a punts de la meitat oest i també a la falda del Montseny. Les precipitacions podran superar els 30 litres en alguns punts.

Res més,

Salut i méteo!

Contador

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP