Copyright ©. Amb la tecnologia de Blogger.

Canvis de cara a la setmana vinent!

dijous, 7 de juny de 2012

Hola,

Després d'una setmana en conjunt molt calorosa i xafogosa, podríem estar per fi, a les portes d'un canvi de temps que duria més fresca i algunes precipitacions. El tema encara està molt verd, i caldrà concretar aquestes previsions durant el cap de setmana.

Per començar, analitzem la situació actual: 


Doncs bé, el panorama actual i dels últims dies va encapçalat per la proximitat a la dorsal càlida que sorgeix del nord d'Àfrica i que està afectant d'una manera molt considerable la meitat sud d'Itàlia. 
Al mateix temps veiem que una massa freda adherida a una pertorbació força profunda intenta penetrar pel nord oest de la península. La dorsal càlida té tanta empenta que la massa freda no penetra a la península, si no que llisca cap a l'oest, moviment típic de les pertorbacions. Però com bé coneixem, les pertorbacions o borrasques, fan moure les masses d'aire del voltant en el sentit contrari a les agulles del rellotge, així que en dies posteriors (mapa dilluns) la massa freda és arrossegada fins als Pirineus. 
Aquesta massa freda haurà guanyat temperatura, però continuarà sent prou freda com per generar una situació de tempestes. I es que aquest aire fred es trobarà una superfície molt càlida al arribar a Catalunya, fet que generarà molta nuvolositat vertical i per tant, vàries tempestes, més probables cap al nord i zones de muntanya.

De moment res més, 

Seguirem informant!

Contador

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP