Copyright ©. Amb la tecnologia de Blogger.

Un iceberg de la mida de Barcelona es trenca a Groenlàndia

divendres, 20 de juliol del 2012

Hola de nou!

Us deixo amb un article que he llegit a "El Periódico" en format paper, que crec que us pot resultar curiós, sobretot als Barcelonins.
------------------------
REUTERS / Washington

Un iceberg que fa dues vegades la mida de l'illa de Manhattan, a Nova York, s'ha desprès de la glacera Petermann, a Groenlàndia, segons han confirmat els científics de la NASA en les últimes hores. Es tracta del segon gran bloc de gel que es trenca de la glacera des del 2010.


Les dades facilitades pels científics apunten que l'iceberg té una superfície total de 120 quilòmetres quadrats, fa 29 quilòmetres de longitud i la part més ampla té un gruix de 488 metres, la majoria sota l'aigua.
Les autoritats canadenques mantenen sota permanent observació el Peterman davant la por que els despreniments provoquin que els icebergs arribin a les aigües de l'Atlàntic Nord i interfereixin en la navegació a la zona.
Imatges per satèl·lit captades per la NASA mostren com l'iceberg s'ha desprès de la glacera i es mou cap a la costa nord-oest de Groenlàndia. Els científics ja van observar una esquerda el 2001, i dilluns la ruptura ja era evident, fins que dimecres es va produir el despreniment definitiu.

Contador

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP