Japó, el terratrèmol i el tsunami tindran conseqüències per a les persones majors
dimarts, 22 de març del 2011
Bé després de molts dies sense escriure al blog, tornem a ser aquí per actualitzar notícies de tots els àmbits interessants de la climatologia i la meteorologia, tot i que també d'altres temes com és el cas d'avui.
El tema que us proposem és sobre les conseqüències o, més aviat el grau de conseqüència que ha tingut el terratrèmol i posteriorment el Tsunami, sobre la població japonesa però més estrictament sobre la gent de major edat. Esperem que us agradi.
22-03-2011 ore 14:35
I 'el que es desprèn d'un estudi dels anteriors esdeveniments catastròfics. Només fa falta dir que al voltant del 23 per cent dels ciutadans japonesos tenen una mitjana d'edat de 65 anys i més enllà.
"La població de Japó - que té el major percentatge de persones majors que qualsevol altre país del món - ens dóna un indicador sobre l'evolució de la població als països industrialitzats", va dir James Appleby, director executiu de la Societat Gerontològica d'Amèrica.
"La importància d'aquest canvi demogràfic i la gravetat dels efectes del tsunami es van posar en evidència en diversos informes que demostren que les persones majors sofreixen de manera desproporcionada durant els desastres naturals."
Vegem un exemple d'un estudi publicat a principis de març en el Diari de Gerontologia de la Sèrie A: Ciències Biològiques i Mèdiques. El terratrèmol del 12 de maig de 2008 a Wenchuan, Xina, es va associar amb una duplicació de la mortalitat entre un grup de nonagenaris que vivien a prop. De la mateixa manera, l'edició en la primavera de 2006 de la Política Pública i informe de l'envelliment, mostra que tres quartes parts dels quals van morir en l’ huracà Katrina van ser els de més de 60 anys d'edat.
"L'enfocament, fins i tot en el cas de Japó, s'ha de donar a les persones majors. Molts tenen un accés limitat a aliments i aigua, i es tem que els medicaments que salven vides aviat podrien començar a esgotar-se", va dir Appleby.
És important destacar que en l'actualitat existeix una àmplia literatura que descriu els passos necessaris per preparar a les persones majors als desastres i com fer front a qualsevol emergència. L'Informe de Política Pública i Envelliment ha demostrat que els sistemes d'informació geogràfica (SIG flama) són capaces de crear patrons de vulnerabilitat amb suficient antelació, proporcionant mapes que permetent al personal polític i tècnic una intervenció efectiva.
No només això. Plans d'evacuació de diversos nivells, les xarxes socials preexistents, i l'anomenat "go-kit" es pot utilitzar per ajudar a les persones majors en moments crítics. Aquests equips han d'incloure: detalls i contactes per als membres de la informació de contacte de la família sobre la cura de la salut, una llista de medicaments, dosis i temps d'administració necessari;aliments rics en nutrients.
Font: Meteogiornale
PD: us deixo l'enllaç del temps nit de tv3 de dissabte passat, el dia de la "xalocada" on vaig tenir el privilegi de veure una foto meva a l'espai del temps, a la ciutat de Vilanova i la G.
http://www.tv3.cat/3alacarta/videos/3419630
Bé que acabeu de passar un bon dimarts.
Salut i Meteo!
10 comentarios:
Crec que el Japó fins a dintre de 20 anys no tornarà a pujar el cap...
doncs realment és un marró el que els hi està passant i ja veurem com es recuperen.
Publica un comentari a l'entrada