Copyright ©. Amb la tecnologia de Blogger.

Llorca Tremola i l'Etna entra en erupció, coincidència tant sols?

diumenge, 15 de maig del 2011Molt bon dia, feia ben bé un mes que no publicava i la veritat, aquesta vegada no tinc excusa. 


El tema que volem tractar avui és sobre si el terratrémol de Llorca i l'entrada en erupció de l'etna és pura casualitat o, si aquests 2 fets estan relacionats.

Primer comentarem quatre coses sobre el terratrèmol de LLorca, i tot seguit farem el mateix amb la última erupció de l'Etna.


Pel que fa al terratrèmol Espanyol: La magnitud del terratrèmol va ser de 5,1 graus en l'escala de Richter, i va ser precedit per un altre de 4,5 graus. La nit posterior al terratrèmol més de 30.000 persones van dormir al recinte firal de la ciutat davant la por a les rèpliques; se'n van produir unes trenta, la més forta de 4 graus el vespre del mateix dia 11. Segons l'escala de Mercalli ( escala sismològica que tracta les conseqüències del terratrèmol ), el terratrèmol de Llorca seria de grau 6, ja que dins d'aquest grau, si tenen en compte, danys importants en l'estructura de les vivendes.

Hipocenrtre

Pel que fa al Volcà Italià : L' Etna ha entrat en erupció, encara que hagi estat durant poc temps, i ha causat temblors de 1.7º i 3.2º a l'escala de Richter, provocant varies colades de lava i alhora un núvol de cendra que ha obligat a tancar l'aeroport internacional de l'illa Siciliana. Situació geogràfica de l'Etna

Siruació dels 2 esdeveniments a Europa, amb les plaques tectòniques (Click per ampliar)

Hi ha relació amb els 2 esdeveniments ?

Resposta de Domenico Patane, Director de l'oficina de Sicília de l' Institut Nacional de Geofísica d'Itàlia.Actualment estem presenciant una intensa activitat sísmica en
tota l'àrea del Meditarrani des d'Espanya fins a Malta, que té cert
impacte en els volcans de la regió", va dir Domenico Patane, director de l'oficina
de Sicília de l'Institut Nacional de Geofísica d'Itàlia.

Patane va dir que els volcans són com a finestres des d'on sorgeix el
magma subterrani i que és normal que reaccionin als sismes que
ocorren en la proximitat geogràfica.

La costa oriental espanyola sacsejada pel sisme , està

prop d'Itàlia en el Mediterrani. Tant Espanya com Sicília es 
troben en la mateixa placa terrestre", va indicar.

Esperem que us hagi interessat el post, 

Salut i Meteo !

Contador

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP