Copyright ©. Amb la tecnologia de Blogger.

El cinquè juny més càlid de la història al món. No pas a la Península!

dimarts, 23 de juliol del 2013

Passats ja la meitat de juliol, l'agència nord-americana de meteorologia, més coneguda com a NOAA, publica els seus estudis climàtics del mes anterior, en aquest cas el mes de juny.

Doncs bé, el mes de juny ha estat el cinquè mes més càlid de la història del planeta, amb una temperatura mitjana de 16,14ºC, sent una anomalia de +0,64ºC. Aquesta temperatura coincideix amb la registrada el 2006.Aquest rècord és en part gràcies a les grans calorades sofertes al nord de Canadà, l'oest de Rússia, sud de Japó, les Filipines, certes zones del sud-oest de Xina i l'interior del sud d'Àfrica. D'altra banda, als Estats units, aquest mes de juny ha estat el quinzè més càlid de la seva història.

Una situació totalment contrària és la que s'ha donat a l'Europa occidental i en especial a la península Ibèrica, on a l'estat espanyol s'ha produït el juny més fred des de 1997. A Gran Bretanya han hagut de remuntar fins a 1995 per trobar valors tan freds com en aquest mes de juny.Pel que fa a les precipitacions, a escala mundial podem destacar la gran quantitat de precipitació caiguda a la conca del Danubi, el qual va assolir un cabal històric a principis de juny.

Salut i Méteo

Font: NOAA, Le Monde

Contador

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP