Copyright ©. Amb la tecnologia de Blogger.

Farà bon temps aquest estiu? Passarem calor?

dimecres, 23 de maig del 2012

A un mes de que comenci l'estiu, és el moment de repassar el que diuen els models estacionals. Amb aquests ens podrem fer una idea general de com poden ser els diversos mesos d'estiu. Aquests models, mesuren el tant per cent per sobre i per sota de la mitjana de les variables meteorològiques de temperatura i precipitació. 
Comencem amb els models de temperatures per als pròxims 6 mesos:


































A primera vista, podem veure que les temperatures a Catalunya entre els mesos de juny i agost serà entre lleugerament i moderadament més baixa que el normal. En canvi, de cara al setembre es capgira aquesta tendència negativa. El setembre, per tant ja seria lleugerament més càlid del normal.



Pel que fa a les precipitacions, sembla que el balanç pluviomètric seria positiu els 3 mesos de més calor (juny, juliol i agost), per tant, és una bona dada, ja que apaivagaria la possibilitat d'incendis. En canvi de cara al setembre sembla que les precipitacions podrien ser un pèl més baixes que el normal.

A grans trets, podem destacar que ara per ara, se'ns presentaria l'estiu més òptim sobretot per la natura, ja que la possibilitat d'incendis baixa considerablement amb aquests models a hores d'ara. Ara bé, només són models orientatius i molt probablement que com cada estiu patim alguns dies d'onada de calor, encara que aquests models no ho marquin.

Això sí, estigueu tranquils que els que volgueu podreu anar a la platja!

Salut i Méteo!

Contador

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP