Copyright ©. Amb la tecnologia de Blogger.

PERTORBACIÓ ATLÀNTICA REACTIVADA

dijous, 27 d’octubre del 2011

Torno a emprendre el bloc aprofitant que tinc temps al meu abast, i ho faig per parlar de la situació que hem tingut avui i la que tindrem els dos propers dies.

Primer de tot cal distingir que la situació d'avui és diferent a la que tindrem demà i passat. Avui les precipitacions no s'han donat de llevant com molta gent pensa en aquestes situacions de precipitacions continuades ( en alguns llocs, no a tot arreu). El cas és que aquestes precipitacions s'han format pel pas d'una pertorbació atlàntica ja força desgastada a causa del pas que ha fet per tota la península.
El que ha provocat és que, amb aquest aire fred que transportava en capes altes, al entrar en contacte amb
la massa humida i càlida del mediterrani es reactivés aquest front i deixes fortes tempestes en
general a tot el país.

La situació actua és la de la dreta. L'aire càlid i humit del mediterrani és obligat ascendir i provoca creixement de potents nuvolades.

En aquesta imatge s'intueix el front de la borrasca i la seva reactivació al mediterrani
Durant la jornada d'avui hem recollit 18,4 mm a Vilanova i la Geltrú, 23.2 mm a Sant pere de Ribes i 35 mm a Cubelles com a dades més significatives.

Com us comento a l'inici de l'entrada la situació canvia aquesta pertorbació atlàntica es situa de tal manera que ens aporta vents de llevant a tota la costa catalana. Com és comú en aquestes situacions les prediccions són molt complicades ja que un moviment de la borrasca pot aportar més aire humit a cap a la Catalunya Nord o cap al País Valencià. A hores d'ara, demà seria un dia generalment tapat i amb pluges que poden ser extenses però no continuades amb algun moment de treva.

Segurament les quantitats que es recullin siguin semblants a les d'avui.

Salut i meteo

Contador

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP