Copyright ©. Amb la tecnologia de Blogger.

Més informació sobre la petita Edat de gel que s'acosta

dissabte, 17 de setembre del 2011


No seria la primera vegada que el Sol té cicles d'activitat baixa. Entre els anys 1645 i 1715, es va registrar un període d'inactivitat solar que va durar 70 anys, conegut com “La petita edat de gel”.

En aquesta edat de gel, les temperatures van baixar entre 15 i 10 graus segons quin fos el lloc. Al nord d'Àsia, Europa i Amèrica, el gel va cobrir bastant extensió.

Com han detectat aquesta nova època de fred? per un descens de les taques de la superfície solar i menor activitat electromagnètica prop dels pols, símptomes que ens delaten que el Sol tindrà una dràstica disminució de la seva activitat per al nou cicle solar, dintre d'11 anys. Serà més llarg de l'habitual.

El nostre estel, un estel de vida mitjana, es troba ara en la seva “seqüència principal” que va començar fa uns 4.570 milions d'anys i creuen que encara li queden de vida uns altres 5.000 milions d'anys .

L'actual cicle va començar l'any 2008, així que si calculem, hauria de durar fins  l'any 2019. Serà llavors quan els nostres termòmetres marquin menys de l'habitual.
La desacceleració de l'activitat solar, és preocupant per als experts, ja que s'ha detectat falta de càrrega magnètica en els pols del Sol.
L'expert de la AFRL, Richard Altrock, creu que si els pols continuessin sense carregar-se d’activitat magnètica, el “proper Sol” perdrà energia fins a frenar la seva activitat gairebé completament.

Si el nostre model és correcte -explica Frank Hill, director adjunt del NSO-, aquesta situació afectarà des de l'exploració de l'espai fins al clima terrestre.

Els científics consideren que la Terra pot encaminar-se cap a un nou Mínim de Maunder, com coneixen a la «Petita edat de gel».



Bibliografia: http://vientosnocturnos.wordpress.com

Contador

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP