Copyright ©. Amb la tecnologia de Blogger.

Temporal de Xaloc-Llevant en les properes hores!

dissabte, 20 d’octubre del 2012

Bon dia,

Reprenc l'activitat del bloc, després d'un mes sense passar-hi.
Torno a ser aquí per parlar-vos del temporal, que en realitat ja ha començat pel que fa a l'aspecte marítim, però el que de segur interessa a la majoria de la població és el temporal de pluges que afectarà arreu del territori. A continuació especificarem quina serà la distribució d'aquesta precipitació sobre el territori català.























Aquest temporal podrà deixar una bona acumulació arreu del territori. Potser la zona menys afectada per les precipitacions serà la zona de la depressió central, on esperem que la majoria de valors, estiguin inclosos entre 5-20 mm. Puntualment algun valor pot excedir els 20 mm. 
La major part del territori, enregistrarà quantitats al voltant dels 20 mm i 50 mm. Aquestes zones seran la vessant nord del Pirineu, el Pirineu oriental, el Prepirineu, la plana de Lleida i part de la franja de ponent, litoral i prelitoral central-nord.
Hem simbolitzat 3 zones de color vermell, les quals pensem que podran superar els 50 mm amb facilitat i  acostar-se en alguns casos puntuals als 100 mm. Aquestes zones serien Tota la costa Daurada i sud de la costa central, prelitoral sud, i Terres de l'Ebre pel que fa a la meitat oest. A la meitat est destaquem tot l'Empordà (Alt i Baix) i la vessant sud del Pirineu més occidental (Pallars Jussà, Sud de l'Alta Ribagorça i sud-oest del Pallars Sobirà).
Els màxims de precipitació d'aquest temporal el esperem als 2 extrems del país. Al sud, la zona dels Ports té molts números per superar amb facilitat els 100 mm, no descartem que s'acosti als 200 mm, segons indiquen alguns models. L'altre màxim el trobarem a l'Albera, on esperem quantitats superiors als 100 mm.

Res més per part nostra,

Salut i Méteo!

Contador

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP