Copyright ©. Amb la tecnologia de Blogger.

Temps a mitjà i llarg termini (Hivern 2012-13)

dimecres, 31 d’octubre de 2012

Bon vespre,

Avui parlarem del temps que se'ns pot presentar les properes setmanes i mesos.
Comencem parlant del temps que ens espera aquesta primera quinzena de novembre: Pel que fa a les temperatures, en principi, esperaríem temperatures similars a la mitjana al conjunt del territori exceptuant el Pirineu, on la temperatura podria ser lleugerament més baixa del normal (-2ºC).
Les temperatures mitjanes voltaran els 10-15ºC arreu del territori, mentre que al Pirineu oriental entre 5ºC-10ºC i entre 0ºC-5ºC al Pirineu més occidental.La primera setmana de novembre, sembla que seria poc plujosa, o almenys força per sota de la mitjana. En canvi, la segona setmana de novembre podria anar acompanyada de precipitacions importants a la meitat oest, però la fiabilitat que presenta aquest model és baixa degut al llarg període de previsió.Fent una mica de "ciència-ficció" analitzarem els models estacionals que només serveixen de tendència per saber quin tipus de temps trobarem, si serà més aviat fred o si serà més aviat sec, etc.
En el mapa anterior veiem com esperem un hivern força normal en quan a temperatures. Només cal destacar el mes de febrer, quan sembla que podríem tenir opcions d'una entrada d'aire fred contundent.Per últim, un breu anàlisi del model de precipitacions a 6 mesos vista. A primera vista podeu comprovar la "gran fiabilitat" que té aquest model. Si ens posem a mirar el mes d'octubre, s'esperava un més extremadament sec i ha estat tot al contrari. A Vilanova i la Geltrú hem recollit 209,6 mm quan de mitjana se n'acumulen 80 mm.
Però bé, si ens haguéssim de refiar d'aquest model, podríem esperar un hivern amb una tendència humida, o sigui, un hivern amb una superior quantitat de precipitacions arreu de Catalunya, la qual cosa afavoriria la presència de la neu al Pirineu. Dèiem abans, que el mes de febrer el pintaven força fred, doncs també el pinten lleugerament més plujós. Haurem de veure que no puguem tenir sorpreses aquest hivern

Per últim, us convido a signar la petició contra la privatització de les dades FTP d'AEMET, amb la qual cosa faran pagar qualsevol tipus d'accés a dades meteorològiques, cosa que no podem permetre de cap de les maneres. Fan falta 21 firmes més! 

Salut i Méteo!

Contador

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP