Copyright ©. Amb la tecnologia de Blogger.

Inestabilitat de cara a demà!

dissabte, 30 de juny del 2012

Bona tarda!

La situació tendeix a inestabilitzar-se de cara demà. Aquesta inestabilització és deguda  a l'entrada d'aire fred en altura. Aquesta entrada d'aire fred és força important ja que causarà un desplomament d'uns 10ºC a alçades superiors a 1500 msnm. A 5500 msnm caurà uns 5ºC. 

Aquests factors li hem de sumar les altes temperatures que tenim en superfície. Amb tot això tindrem garantida el creixement espectacular de nuvolades i tempestes força generalitzades arreu del territori. Seria estrany que en algun punt no arribés a ploure.

Vegem la situació en alçada:




















Podem contemplar clarament aquesta bossa d'aire fred que es despenja del pol nord, i que arriba amb certa activitat a Catalunya, Aragó i Navarra. Aquest aire fred està associat a un front que ens creuarà d'oest a est, durant el dia de demà. Al trobar-se les temperatures altíssimes en superfície es generarà força inestabilitat. 



Temperatures de més de 30ºC en superfície avui.














Com passa en aquestes ocasions, les precipitacions seran convectives.



















A continuació mostrem el mapa de precipitacions acumulades durant la jornada de demà: 




















Esperem una bona recollida de litres a punts de la meitat oest i també a la falda del Montseny. Les precipitacions podran superar els 30 litres en alguns punts.

Res més,

Salut i méteo!

Contador

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP