Copyright ©. Amb la tecnologia de Blogger.

Científics russos pronostiquen un refredament per a finals de segle

dimarts, 8 de maig del 2012


Us deixo un breu article sobre canvi climàtic i una altra possibilitat apart de la de l'escalfament global. Veurem si la teoria dels Russos va ben encaminada... Salut i méteo!


Els estudis dels científics russos indiquen que la massa de gel creix i decreix cíclicament, per la qual cosa demostren que l'escalfament global continu ‘és un mite’


MOSCOU, RÚSSIA (26/MAR/2012).

Científics russos asseguren que els cicles de creixement i decreixement dels gels de l'Àrtic demostren que l'escalfament global continu “és un mite” i als cicles climàtics actuals els seguirà una etapa de refredament global del planeta cap a finals d'aquest segle.

Recents estudis han observat l'alternança de cicles de creixement i disminució en la massa de gel de l'Àrtic, va assegurar avui en Novosibirsk (Rússia) l'acadèmic Nikolái Dobretsov, president del Concili científic de ciències naturals de l'Acadèmia de Ciències russa.

“El mínim de massa dels gels es va registrar el 2007. Entre el 2008 i 2011, i pel que sembla en el 2012, el gel ha tornat a créixer. Els hiverns en l'Àrtic són més freds. I per això ja és obvi que l'escalfament global continu és un mite”, va dir Dobretsov en una roda de premsa, citat per l'agència Interfax.




Els estudis dels científics russos indiquen que la massa de gel creix i decreix cíclicament, per la qual cosa a les fases d'escalfament les seguiran unes altres de refredament.

“Cap a finals del segle començarà un refredament global i no un escalfament, són els últims pronòstics”, va apuntar l'acadèmic rus.

Dobretsov va subratllar que per poder precisar les previsions és necessari desenvolupar una complexa xarxa d'estacions observadores a la regió de l'Àrtic.

“L'Àrtic no és només la ‘cuina del clima’, sinó el lloc més sensible, el que més sofrirà les conseqüències ja sigui d'un refredament o un escalfament global”.

yulibeth jimenez

Contador

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP