Copyright ©. Amb la tecnologia de Blogger.

La primavera ha començat als Estats Units amb temperatures 15-20 graus més elevades del nomal per l'època

dissabte, 19 de febrer del 2011


Mentre que Canadà i Alaska són els escenaris de les urpes de l'intens fred, una àmplia zona del Centre - Est dels territoris dels EUA pateixen una fase càlida anormal per la època, a causa de l’augment de les masses d'aire procedents de Mèxic. El màxim valor assolit ahir (divendres, 18 de febrer) és molt destacable tenint en compte l’època que és.
A Texas, fins i tot han superat els 30 graus a San Angelo, mentre que prop de 27 graus es van mesurar a la ciutat d'Oklahoma. Aquests són alguns dels valors més significatius d’aquest episodi que s’estén de Kansas a Missouri fins a  Geòrgia i Maryland: Wichita 25,6°C, St. Louis i Topeka 24,4°C, Dodge City 23,9°C, Augusta 23,3°C, Atlanta i Washington/Reagan 22,2°C, Baltimore 21,7°C.
A continuació cito alguns dels valors mitjans màxims de les diferents ciutats citades anteriorment durant el mes de Febrer: Atlanta 12,8°C, Oklahoma City 11,2°C, Wichita e Washington 7,7°C, Baltimore 6,5°C, St. Louis 5,9°C.  Sembla mentida que de l’hivern brusc que patia EUA haguem passat a una primavera anticipada a la mateixa ciutat de Nova York, amb 20ºC de màxima. De moment sembla que el calor té ganes de disminuir a la costa Nord – Oriental, però sense que el fred es deixi veure com ho ha fet durant l’hivern. 

Mapa de temperatures màximes enregistrades ahir, 18 de febrer


 Fonts: meteo giornale


Pel que fa a nosaltres no sembla tampoc que el fred ens vulgui afectar, més aviat sembla tot el contrari.
Els moviments que tendeix a fer l'anticicló a cada actualització no són els favorables per a teniu una entrada freda per a despedir aquest hivern, que en el meu entendre ha estat normal en quan a fred i sec en quan a precipitació. Encara que molta gent pensa que aquest hivern ha estat càlid, al menys a qui aVilanova i la Geltrú hem registrat temperatures mínimes normals per l'època de l'any ( gaire bé sempre entre els 2 i 6 graus) i temperatures màximes típiques de l'anticicló.

Bé res més, anirem seguint la situació i suplicarem als mapes que ens regalin moviment per als propers dies.

Salut i Meteo!

Contador

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP