Copyright ©. Amb la tecnologia de Blogger.

Possibles ruixats de neu demà al Montseny, Serralada Transversal i Serra d'Albera

dilluns, 3 de desembre del 2012

Bona tarda,

Els models mesoescalars ens indiquen la possibilitat d'alguns ruixats a punts de la serralada Prelitoral, bàsicament a la meitat-est. A banda hi hauran precipitacions molt més extenses i continuades al vessant nord del Pirineu.

En cas de produir-se les precipitacions esmentades fora del Pirineu podrien caure en forma de neu  sobre els 1200 msnm, durant el migdia. A la tarda les precipitacions ja començarien a minvar, alhora que la cota de neu podria baixar fins als 900-1000 msnm a la zona del Montseny i Serralada Transversal. Tot i això a la serra d'Albera, situada a l'Alt Empordà fent frontera amb França, les precipitacions podrien ser una mica més importants i la cota de neu seria més baixa, que al migdia se situaria sobre els 900 msnm.
Les precipitacions tornarien a aparèixer durant la matinada de dimecres amb una cota de neu al voltant del 600 msnm.

Primer de tot us ensenyo un mapa que indica les bosses d'humitats a 700 hPa, el qual és un bon indicador per saber si hi ha condicions òptimes per a la formació de precipitacions.


Com veiem en la il·lustració anterior, hi haurà una bona bossa d'humitat a bona part de la meitat est, en canvi, tota la meitat oest es veu influenciada per humitats molt baixes, la qual cosa fa pensar que no hi haurà precipitacions.

En conjunt totes les precipitacions seran febles tot i que puntualment moderades. Ara us mostro un conjunt de mapes representatius de la situació de demà:



















Com veieu hi ha una gran dispersió d'opinions. Tot quedarà amb res? Demà ho veurem!

Salut i Méteo!

FONTS: Hirlam, WRF, NAE

Contador

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP