Copyright ©. Amb la tecnologia de Blogger.

Iniciem l'hivern amb temperatures de primavera

dijous, 22 de desembre del 2011

Bona tarda,

Com bé vaig comentar en el post d'ahir, l'hivern s'ha iniciat a les 6h 30m de la passada matinada, però tot i que el mot "hivern" té connotacions referides al fred i la neu, de moment aquestes no són presents ni sembla que hi vulguin ser presents en els propers dies.

En els propers dies, l'anticicló es situarà a centre d'Europa impedint que les pertorbacions penetrin a Catalunya, ni tan sols a la façana atlàntica de la península. D'aquesta manera esperem la formació de boires al que és tota la conca hidrogràfica de l'Ebre i les planes interiors on la ventilació és complicada. A causa d'aquesta bonança i tranquil·litat es podran formar boires més extenses que no únicament afectaran aquests punts.

Anticicló abastant tot Europa, exceptuant els països escandinaus



















Els corrents en Jet marquen la formació de borrasques, mitjançant ondulacions, i els indicis de entrades fredes, acostumen a desplaçar-se d'oest a est, i casualment de nord a sud. Són sobretot coneguts en l'aviació, ja que es tracten de corrents d'aire a molta velocitat generats pel gradient tèrmic entre la zona equatorial i la polar, que es produeixen a la zona de la tropopausa.
Tot això ho he explicat perquè, en el model que mostraré a continuació per als propers dies, es veu perfectament com el corrent està molt al nord i que no vol despendre cap abaix només de resquitllada en algunes zones.

Corrent del Jet o en anglés Jet stream.
















A llarg termini l'únic canvi que trobem és que, sembla que l'anticicló groenlandès que de moment estem trobant a faltar, es vulgui formar d'una manera bastant tímida provocant que l'anticicló que ara tenim a sobre s'allargui fins a Groenlàndia, tallant així el pas de les pertorbacions atlàntiques i produint un canal molt lleu d'aire fred. I és que al no ser suficientment potent l'anticicló groenlandès, aquest no s'allargarà tant i per tant vulguem o no estarem bastant influenciats per l'anticicló. Cosa que farà minvar la possible entrada freda.



















Aquesta situació encara s'ha de definir.
Ara per ara podem deixar els abrics a casa durant el mig dia al llocs on no hi hagi boira. On hi hagi boira caldrà abrigar-se.

Salut i Meteo!

Contador

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP